Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Szabad az út (Videó)

• Publikálva: 2016.01.15. 12:12

Újra átadták a forgalomnak a Kossuth utca múlt hét pénteken lezárt szakaszát. Az egy héten át tartó karbantartást péntek reggelre fejezte be a kivitelező cég.

Szabad az út

Új típusú térköveket raktak le a fellazult burkolat helyére. A november végén befejezett javítási munkák után a napokban ismét le kellett zárni a Kossuth utcának azt a részét ami ismét járhatatlanná vált. A szakértők véleménye szerint a választott térkő nem felelt meg az út terhelésének.

Takácsné Czukker Szilvia műszaki osztályvezető hozzátette még: a nagy forgalomból adódó gondok mellett konstrukciós nehézségek is felmerültek. A 10 éve választott burkolat – amely 8 centiméter vastag – nem felelt meg ekkora igénybevételnek. Mindenképpen 12 centiméteres bordázott elemekre lenne szükség.

A javításokat már ezekkel, az újfajta térkövekkel végezték, melyet pénteken be is fejeztek - tudtuk meg Cseke Tibor városüzemeltetési csoportvezetőtől.

A jövőben újabb felmérésre számíthatnak a város polgárai, ugyanis abban egyeznek a vélemények, hogy a Kossuth utca jövőjének kérdésében nekik kell dönteniük. Általános álláspont, hogy sem a jelenlegi városvezetés sem a közgyűlés nem hozhat érdemi döntést a következő évtizedeket is meghatározó városstratégiai kérdésben.

Gy.A./T.S.

Kapcsolódó írások