Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Testvérek (Videó)

• Publikálva: 2017.06.09. 17:29

A város első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából felavatták Zala megye és a testvérvárosok címereit Zalaegerszegen. Az ünnepségekre többek között Erdélyből, Felvidékről és Olaszországból érkeztek delegációk.

Testvérek

Akárcsak a múltban, a jövőben is Zala életének meghatározó pillére lesz Zalaegerszeg – fogalmazott a megye címerének avatásán dr. Pál Attila. A megyei közgyűlés elnöke szerint az itteni fejlesztések a régióra is nagy hatással lesznek.

Ezt követően a Dísz téren leleplezték a testvérvárosok tábláit, köztük az erdélyi Barótét. A település és a helyi vezetés 2009 óta ápol jó viszonyt - mondta Lázár Kiss Barna, Barót polgármestere.

Az önkormányzat több mint 10 külhoni partnerrel, köztük határon túli magyar helységekkel tart kapcsolatot. A mostani gesztus egyúttal a nemzet összetartozását szimbolizálja - hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A program az avatások után a Díszteremben ünnepi fogadással folytatódott. A külügyminisztérium államtitkára, Dr. Balogh Csaba köszöntőjében elsőként a megyeszékhely eredményeit méltatta. Mint mondta, a meghatározó beruházások lehetőséget adnak a külhoni kapcsolatok további mélyítésére.

Az eseményen aláírták azokat a szerződéseket, melyek értelmében Barót, Nyárádszereda, és Dunaszerdahely Zalaegerszeg testvér illetve baráti városává vált.

K.Zs./K.M.

Fotó: Seres Péter