Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Tapasztalatcsere (Videó)

• Publikálva: 2017.10.12. 16:13

Kétnapos szakmai konferenciát tart a Göcseji Falumúzeum. A skanzenek gyűjteményezésének elméletéről és gyakorlatáról hallgatnak előadásokat a magyarországi és a határon túli szakemberek.

Tapasztalatcsere

Az oszágosan is egyedülálló zalaegerszegi szabadtéri múzeum 1968-ban nyitotta meg kapuit. A jövőre jubiláló intézmény felújítását hamarosan elkezdik. Addig a tapasztalatcserére és a tanulásra helyezik a hangsúlyt. Ezért magyar, szlovén és ukrán kollégákat is vendégül látnak – mondta Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója.

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke saját gyűjteményével is hozzájárul a kínálathoz, valamint jelentősen támogatja a megújulást. Szerinte a nemzeti öntudat megtartásában meghatározó szerep jut a skanzeneknek. Balaicz Zoltán polgármester arról tájékoztatott, hogy több göcseji jellegű épülettel is bővíteni szeretnék a kínálatot.

A városvezetés bízik abban, hogy ennek megvalósítása egyéb turisztikai fejlesztésekkel kiegészülve komplex élményt nyújt a turistáknak. Ennek következtében nőhet a megyeszékhely népszerűsége.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter