Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Bővül (Videó)

• Publikálva: 2018.01.12. 17:36

Újabb nagyberuházást indít az ADA Zalaegerszegen. A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott: a kormány a 2,5 milliárdos beruházáshoz 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Bővül

Az elmúlt időszakban több fejlesztés indult a zalai megyeszékhelyen- emlékeztetett Vigh László. Az országgyűlési képviselő az épülő járműipari tesztpályával kapcsolatban elmondta, hogy jó ütemben haladnak a munkálatok.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Az ADA bútoripari cég 3 magyarországi telephelyén - Körmenden, Nován és Zalaegerszegen - végez fejlesztést - mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a legnagyobb osztrák bútorgyártó vállalat 5 üzeméből 3 Magyarországon működik és az eddigi csaknem 1400 fős létszámot növelik tovább.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter:

A cég Zalaegerszegen 2015-ben telepedett le. Az egymilliárdos beruházás eredményeként egy 8 ezer négyzetméteres csarnokot építettek, ahol több, mint 150 új munkahely jött létre.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az ígéretek szerint, 2018 nyarától - a mostani mellett- egy újabb, 10 ezer négyzetméteres csarnokot építenek, ami 2,5 milliárd forintba kerül majd. A cégcsoportnak köszönhetően eddig 150 munkahely jött létre. A bővítés után további 50 főt tudnak foglalkoztatni.

N.D./I.G.

Fotó: Seres Péter