Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Felavatták (Videó)

• Publikálva: 2019.05.20. 18:44

Ünnepélyesen felavatták a zalaegerszegi ZALA Zone Járműipari Tesztpálya első ütemét. A rendezvényen a miniszterelnök arról beszélt, hogy a fejlesztés felhelyezi a megyeszékhelyet az európai járműgyártás térképére. Orbán Viktor emellett kiemelte: amennyiben a jelenleginél kedvezőbb folyamatok indulnak el Európában, annak Magyarország gazdasági szempontból csak nyertese lehet.

Felavatták

Az európai - köztük a magyar - gazdaság érdeke is az, hogy olyan vezetők irányítsanak a kontinensen, akik garantálni tudják a szabad piac fennmaradását - jelentette ki a miniszterelnök Zalaegerszegen.

A beruházásnak köszönhetően Zalaegerszeg nem csak az európai járműgyártás térképére kerülhet fel, hanem az ország gazdasági vérkeringésének is fontos szereplőjévé válhat.

A járműipari próbapálya több olyan gazdasági szektor találkozását teszi lehetővé, amelyek megoldásokat kínálnak a 21. század technológiai kihívásaira.

A 45 milliárd forintból épülő világszínvonalú létesítmény - amelyben már december óta tesztelések zajlanak - a tervek szerint 2020 őszére nyeri el végleges formáját.

K.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter