keresés a weboldalon

Átépítik a Mátyás király utcát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átépítik a Mátyás király utcát (Videó)

2019 július 03 - szerda
Megkezdődött a Mátyás király utca felújítása. A beruházás része az 1,7 milliárd összköltségű zalaegerszegi infrastrukturális fejlesztésnek. Cél a rossz állapotú burkolat cseréje, illetve a kórház kaotikus parkolási körülményeinek enyhítése.

Augusztus végén már 20 új várakozóhely fogadja majd az autósokat. Most azonban gépek dolgoznak itt, a burkolatot a Tomori utcáig szélesítik. Így az út nyugati oldalán a korábbinál jobban ki lehet majd használni a rendelkezésre álló teret. A munkálatokat 111 millió forintból valósítják meg.

Galbavy Zoltán, önkormányzati képviselő:

A jelentős kormányzati támogatásból a megyeszékhelyen mintegy 30 helyszínen szépülhetnek meg utak és járdák. A polgármester elmondta: állami segítség nélkül szinte lehetetlen volna a szükséges forrás kigazdálkodása valamennyi érintett területen.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A kórház környékén ezt követően is folytatódnak a bővítések. A sajtótájékoztatón elhangzott: már elkészültek a tervek a Szent László utca felőli oldalra: ott 16 helyet alakítanak ki három ütemben. Emellett a Mindszenty iskola mellett újabb 40-el gyarapodik a parkolók száma.

Sz.É./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: