keresés a weboldalon

Jó ütemben épül az M76-os (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jó ütemben épül az M76-os (Videó)

2019 szeptember 23 - hétfő
A terveknek megfelelő ütemben épül az M76-os gyorsforgalmi út. A kétszer kétsávos, 34 kilométer hosszúságú szakasz Zalaegerszeget köti majd össze az M7-es autópályával. Jelenleg két helyszínen, Zalaegerszeg határában és Balatonszentgyörgy térségében folynak a munkálatok. Ezeket tekintették meg ma a város és a beruházás vezetői.

A Zalaegerszegre bevezető másfél kilométeres szakasz egyik műtárgyának jelentőségét ismertette Vigh László, a beruházás miniszteri biztosa. Mint elhangzott: a vadátjáró szerkezete készen van, jelenleg az építmény szigetelésén dolgozik a kivitelező. Ugyancsak elkészült a gyalogos aluljáró, és épülnek a pályaszerkezetek.

Kiss Boglárka – szóvivő, NIF Zrt.:

A Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás újabb lökést adhat a zalai megyeszékhely fejlődésének – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Vigh László kiemelte: a kétszer kétsávos út egy része alkalmas lesz a zalaegerszegi járműipari tesztpályára érkező autonóm autók tesztelésére is.

Vigh László – miniszteri biztos, M76-os gyorsforgalmi út:

Zalaegerszeg határában várhatóan jövő tavaszra befejeződnek a munkálatok. Közben zajlanak az építkezés előkészületei a gyorsforgalmi út további szakaszain.

F.M./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: