keresés a weboldalon

Indul a múzeum felújítása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Indul a múzeum felújítása (Videó)

2019 október 07 - hétfő
Külsejében és kiállítótereiben is teljesen megújul a Göcseji Múzeum műemlék épülete. Az 1 milliárd 850 millió forintos beruházáshoz több mint 500 millió forint támogatást nyújtott a kormány. A projekt nyitórendezvényén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes példaértékűnek nevezte a Zalaegerszegen zajló fejlesztéseket.

A Göcseji Múzeum épülete 1890-ben készült. Kezdetben takarékpénztárnak adott helyet, az első kiállítás 1973-ban nyílt meg a házban. 2021-re teljes egészében megújul a műemlékegyüttes.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az ünnepélyes projektindítón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes gratulált Zalaegerszeg vezetésének a városban megvalósult fejlesztésekhez. Kiemelte, úgy tud épülni az ország, ha települései is fejlődnek.

dr. Semjén Zsolt – miniszterelnök-helyettes:

A beruházás keretében megújul az épület tetőtere, homlokzata, gépészeti rendszere, modern nyílászárókat szerelnek be, és szigetelik a falakat. Belül új interaktív állandó várostörténeti kiállítás, valamint Fekete György Kossuth-díjas belső építész életművének tárlata várja majd a látogatókat.

Kaján Imre – igazgató, Göcseji Múzeum:

A projektindítón jelképesen nyilatkozatba foglalták a résztvevők a fejlesztés elemeit.

F.M./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: