keresés a weboldalon

Segítség a várostól (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítség a várostól (Videó)

2020 március 24 - kedd
60 ezer orvosi szájmaszkot rendelt a városban élők számára az önkormányzat – jelentette be Balaicz Zoltán. Ennek 27 millió forintos pénzügyi fedezete az idei fesztiválokra, rendezvényekre és városrészi programokra szánt 50 millió forintból kialakított járványügyi védekezési keret lesz. A polgármester tájékoztatása szerint az első 10 ezer jövő hét elejére várható, a továbbiak pedig az azt követő hét hétben érkeznek meg. Fontos tudni, hogy ezek sem akadályozzák meg a fertőzést, de lassíthatják annak terjedését. A maszkok 100 százalékos pamutból készülnek, sokszor felhasználhatók és 60-80 fokon moshatók.

A megrendelt orvosi maszkokat postai úton, térítésmentesen kapják meg a zalaegerszegiek. Ennek menetéről több csatornán – köztük a közösségi oldalon-, rendszeresen tájékozódhatnak az érdeklődők. Balaicz Zoltán elmondta: mivel a nagy hazai igény miatt nehéz ekkora tételhez hozzájutni, a gyártó csak ütemezett szállítással tudja teljesíteni a megrendelést. A városvezetés több más fontos intézkedést hozott a járványügyi helyzet kapcsán.

A kezdeményezést valamennyi kormánypárti és ellenzéki képviselő egyöntetűen támogatta. Balaicz Zoltán szerint az ilyen rendkívüli helyzetben ez különösen fontos, mivel csak közösen tudnak korrekten és felelősségteljesen dolgozni a városért és a polgárokért.

Sz.É./E.K.

Tartalom megosztása: