keresés a weboldalon

Védőfelszerelést kapott a kórház (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Védőfelszerelést kapott a kórház (Videó)

2020 április 03 - péntek
Kettőezer, ffp2-es típusú és egyszer használatos sebészeti maszkot adományoztak helyi vállalkozók a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak. A csomagokat újságírók előtt adták át az Egészségfejlesztési Irodában. Az eseményen a helyes maszk- és kesztyűviselésről is szó esett, miközben megköszönték a civil felajánlásokat.

Magyarország jól felkészült a vírus elleni védekezésre – hangsúlyozta Vigh László országgyűlési képviselő. Balaicz Zoltán a város vezetőjeként emlékeztett: több olyan intézkedést hoztak már, ami a polgárok biztonságát szolgálja. A mostani adományt azonnal a kórházba irányították.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az egészségügyi intézmény hetekkel ezelőtt teljesen átszervezte működését. Elsősorban új osztályokat és részlegeket hoztak létre a fertőzöttek ellátására. Duplájára növelték a lélegeztetőgépek kapacitását, s oxigénterápiát nyújtanak. A daganatos, a szív-és érrendszeri betegek kivizsgálása, műtétje és kezelése folyamatos, ám visszafogottabb ütemben halad. Fontos, hogy megvédjék munkatársaikat a járványtól.

dr. Halász Gabriella – igazgató, Zala Megyei Szent Rafael Kórház:

Az igazgató köszön minden olyan önzetlen akciót, ami az egészségügyet érinti. Arra is felhívta a figyelmet, hogy legjobban az általuk működtetett Ispita Alapítványnak küldött pénzzel tudnak segíteni. Az elmúlt kilenc nap alatt 1 millió 800 forint érkezett. Az alábbi számlaszámon továbbra is várják a felajánlásokat: OTP Bank: 11749008-20137247

M.E./F.M.

Tartalom megosztása: