keresés a weboldalon

Jó ütemben halad az uszodafejlesztés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jó ütemben halad az uszodafejlesztés (Videó)

2020 április 03 - péntek
Ütemterv szerint halad a Modern Városok Programban megvalósuló zalaegerszegi uszodafejlesztés. A kültéri, ideiglenesen lefedett medence már a használatbavételi engedélyt is megkapta. A veszélyhelyzetre való tekintettel ezt nem tudták megnyitni. A munka azonban a régi épület bontásával folytatódik.

A homlokzatot borító burkolatot már leszedték. Jövő héten eltűnnek az épület régi falai is. Érkezik egy bontógép, ami szelektálja majd a beton és téglatörmeléket. A Göcseji útról jól látható az a 26 darab vasbeton pillér, melyek már az épület magasságát is mutatják – tájékoztatott Diós András projektvezető főmérnök.

A versenymedencéhez szükséges gépészeti csöveket is megrendelték. Az alapanyagok folyamatosan érkeznek, így párhuzamosan több helyszínen zajlik az építkezés – mondta Gecse Péter alpolgármester.

Az elbontott törmelék egy részét újrahasznosítják, azaz felhasználják az alapozásnál. Ezt követően a maradékot értékesítik. A bontás közel másfél hónapot vesz igénybe. A második ütem építése – a tervek szerint – körülbelül egy évig tart.

Gy.A./E.K.

Tartalom megosztása: