Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Kutatás-fejlesztés és innováció (Videó)

• Publikálva: 2020.05.29. 14:47

Több tízmillárd forint értékben indulnak kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok - jelentette be pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Zalaegerszegen. A gazdaságélénkítő lehetőségek a magyar kis- és középvállalkozások tevékenységét támogatják. A 145 milliárd forintos forrás felét idén új projektekre fordítják.

Kutatás-fejlesztés és innováció

Még soha nem állt ekkora összeg a rendelkezésükre - mondta az innovációs és technológiai miniszter. Ennek az az oka, hogy az állami hozzájárulás 31 milliárddal, azaz 25%-al növekedett.

dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, ITM:

A programstratégiát a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is támogatja. Céljuk, hogy a kialakított pályázati konstrukciókba a közép- és nagyvállalatok mellé bevonják a kisvállalkozásokat. Ennek érdekében indították a kkv-start programot, amit idén hirdettek meg először.

Birkner Zoltán, elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal:

Itt a vállalatok és az egyetemek, valamint a kutatási központok közötti együttműködést szeretnék erősíteni. Birkner Zoltán a szabadalmi védjegyekre is kitért. Előfinanszírozással szeretnék ösztönözni a piaci szereplőket arra, hogy sok magyar szabadalom szülessen.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Kapcsolódó képgyűjtemény