keresés a weboldalon

Bértámogatói okiratot kaptak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bértámogatói okiratot kaptak (Videó)

2020 május 29 - péntek
Bértámogatói okiratot kapott két zalaegerszegi vállalkozás. Ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Vigh László országgyűlési képviselő adta át pénteken a Városházán. Országosan meghaladta a 10 ezret azoknak a cégeknek száma, akik éltek a kormány által nyújtott bértámogatási lehetőséggel.

Ily módon már több, mint 130 ezer munkavállalón segítettek – hangsúlyozta beszédében Palkovics László. A munkáltatók a kérelem benyújtásával vállalták, hogy a megváltozott gazdasági helyzetben is megtartják alkalmazottaikat, továbbá lehetőségeikhez mérten fejlesztenek. Segítséget elsősorban mikro-, kis- és középvállalkozások kértek.

A MouldTech Kft. a 20 kutatásfejlesztésben résztvevő munkatársa számára igényelte a három hónapra szóló, 40%-os bértámogatást.

A WHC saját és kölcsönzött munkavállalók részére is beadta a kérelmet. Ők szintén három hónapig 220 főt érintően kapnak segítséget.

A kormány a képzésre is nagy hangsúlyt fektet. Az államilag finanszírozott digitális informatikai oktatásban jelenleg 62 ezren vesznek részt.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: