keresés a weboldalon

Rendkívüli közgyűlést tartott a grémium (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendkívüli közgyűlést tartott a grémium (Videó)

2020 július 02 - csütörtök
Rendkívüli közgyűlést tartott múlt héten az önkormányzat. A veszélyhelyzet megszűnését követően ez volt az első alkalom, amikor a képviselők tanácskoztak. A testület -többek között – elfogadta a 2019-es évre vonatkozó zárszámadást, melyre a járvány alatt polgármesteri hatáskörben nem volt mód. Így arról csak a rendkívüli helyzet megszűntetése után dönthetett a grémium. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be.

A közgyűlés a 2020-as költségvetés második negyedévi változásáról döntött. A rendeletben a koronavírus-járvány miatti gazdasági világválság hatásainak első pénzügyi átvezetése is megtörtént.

Így kizárólag a nem városi finanszírozású fejlesztések, azaz a TOP és a Modern Városok Program projektjei zajlanak.

Módosult a településszerkezeti terv és az építési szabályzatról szóló rendelet. A képviselők engedélyeztek egy ipari beruházást a pózvai városrészben, s újabb szárnnyal bővülhet az Integrity Magánklinika. A Windoor Sport és Szabadidő Központ területén pedig új pályát alakíthatnak ki. A Platán sor és a Göcseji út kereszteződésében lévő, eddig leromlott állapotú épületet felújítják, a felső szinteken egy vérplazma központot hoznak létre. Emellett a testület pályázatot nyújt be a Hegyalja utca 59-69. szám körüli járda korszerűsítésére, a burkolat megerősítésére és a szegélyezésre 314 méter hosszú szakaszon.

V.D./F.M.

Tartalom megosztása: