Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Tovább bővült az inkubátorház (Videó)

• Publikálva: 2020.07.08. 17:21

Tovább bővült a zalaegerszegi inkubátorház. Ezúttal 317 millió forintból két új, összesen 1600 négyzetméteres csarnok készült. Az avatóünnepségen Schanda Tamás miniszterhelyettes arról beszélt: Zalaegerszeg az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, amit a mostani beruházás is igazol.

Tovább bővült az inkubátorház

Tömör tölgy és rétegelt tölgyfapadlók készülnek az új üzemben. A cég megrendeléseinek 90 százaléka külföldről érkezik, miközben Magyarországon is értékesítik termékeiket. A költözés további bővülést tesz lehetővé.

Puskás Csaba - ügyvezető, Soulum Factory Kft.:

A Timbertech Kft. jogutódja mellett további mikro-, kis- és középvállalkozásoknak segít az inkubátorház.

Balaicz Zoltán - polgármester, Zalaegerszeg:

Az avatóünnepségen Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese kiemelte: a bővülés azt jelenti, hogy erősödnek a hazai vállalkozások.

Schanda Tamás - miniszterhelyettes, Innovációs és Technológiai Minisztérium:

A politikus arról is tájékoztatott: sikeres a kormány gazdaságvédelmi akcióterve, ilyen mértékű programra Magyarországon még nem volt példa. Ezt támasztja alá, hogy a GDP 20 százalékát csoportosítják át a vállalkozások megsegítésére. A munkahelyvédelmi bértámogatással eddig közel 200 ezer munkavállaló állását sikerült megtartani, míg újonnan 30 ezer munkahely létesült.

F.M./I.G.

Fotó: Seres Péter