keresés a weboldalon

Építik az új uszodát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Építik az új uszodát (Videó)

2020 július 20 - hétfő
Jó ütemben zajlik az új zalaegerszegi uszoda és városi strand építése. A projekt a Modern Városok Program részeként 9,5 milliárd forintból valósul meg. A komplexum a tervek szerint 2021 végén, illetve 2022 elején nyithatja meg kapuit.

A városvezetés a korábban bezárt strand újranyitásáról 2014-ben határozott. A felújítási munkálatoknak már hozzáfogtak, amikor a kormány plusz forrásának köszönhetően új lehetőségek merültek fel. A nagyszabású beruházás 2019-ben kezdődött el. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be.

A koronavírus-járvány az építkezést nem akadályozta, ám az időközben elkészült ideiglenes sátorfedéssel ellátott kültéri medence néhány hónapig még zárva maradt. Július 6-tól azonban a helyi lakosság és a Zalaco Zalaegerszegi Úszó Klub tagjai is birtokba vehették – mondta Horváth Csaba vezetőedző, majd hozzátette:

Jó hír, hogy a Zalaegerszegi Sport-és Tanuszoda szeptember 27-ig minden vasárnap térítésmentesen várja a mozogni vágyókat. Az objektum 14-től 19 óráig fogadja az érdeklődőket.

V.D./I.G.

Tartalom megosztása: