Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Épül az új alsóerdei sportközpont (Videó)

• Publikálva: 2020.07.23. 17:31

Építik a zalaegerszegi Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központot. Az egykori napközis tábor helyén egyebek mellett kalandparkot, sípályát, kosárlabda- és rekortán burkolatú futópályát, valamint játszótereket alakítanak ki. A beruházás költségeit a Modern Városok, valamint a Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból fedezik.

Épül az új alsóerdei sportközpont

A leendő szabadtéri komplexum a jövőben dinamikus, s izgalmas élményelemekkel biztosít modern szórakozási lehetőséget az érdeklődőknek. Az önkormányzat bízik abban, hogy a létesítmény egyedi kínálatával és attrakcióival növeli majd a megyeszékhelyre érkező látogatók számát, az itteni szolgáltatásokkal pedig új munkahelyeket teremtenek – tájékoztatott Gecse Péter alpolgármester.

A kivitelezés a megfelelő ütemben halad. Jelenleg a fogadó- és a kiszolgálóépületet, valamint a parkolót alakítják ki. A részletekről Böcskey Zsolt építésvezető számolt be.

A projekt részeként megújul még a Kertvárost és Alsóerdőt összekötő kerékpárút. A munkálatokkal várhatóan 2021 őszére végeznek.

V.D./F.M.