keresés a weboldalon

Letették az alapkövet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Letették az alapkövet (Videó)

2020 augusztus 28 - péntek
Letették a Helyi termelői és kézműves piac alapkövét péntek délelőtt. A fejlesztés eredményeként a leendő épületben tudásközpontot is kialakítanak. A beruházást a Széchenyi 2020 program és az állam támogatásával több, mint 700 millió forintból valósítják meg.

A Göcseji Kézműves Egyesület pavilonjában népművészeti tárgyak, mezőgazdasági termékek, családi műhelyekben előállított portékák láthatók. A tagok bíznak abban, hogy másfél év múlva egy megszépült környezetben fogadhatják vásárlóikat.

Nikitscher Bernadett – elnök, Göcseji Kézműves Egyesület:

Az ünnepségen Böjte Sándor önkormányzati képviselő üdvözölte, hogy a belváros egy újabb közösségi térrel gazdagodik. Beszédében Vigh László országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy Felsőrajkon tíz évvel ezelőtt hozták létre a mára megyén túl is híres termelői piacot. Tolvaj Márta polgármesteri tanácsadó, a projekt ötletgazdája arra hívta fel a figyelmet, hogy őseink tudását meg kell ismertetni a mai kor emberével. Ezt az elgondolást a város vezetői kezdetektől támogatják.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár hangsúlyozta: ezek a beruházások a magyar mezőgazdaság fejlesztését segítik. 2010 óta többszáz ilyen kezdeményezés indult.

dr. Feldman Zsolt – mezőgazdaságért felelős államtitkár:

A rendezvény végén elhelyezték a komplexum időkapszuláját. Ezt Stóber László apátplébános Pál apostol szavait idézve áldotta meg.

M.E./F.M.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: