Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

A klíma- és környezetvédelem jegyében (Videó)

• Publikálva: 2020.09.18. 16:40

A fenntarthatóság és a zöld energia jegyében tartanak konferenciát és kiállítást Zalaegerszegen. A GreenTech nevű programon szó lesz az iparról, a megújuló energiáról, az elektro-mobilitásról, valamint a hulladékkezelés és víztisztítás szakterületeiről. A Keresztury Városi Művelődési Központban rendezett program mindenki számára díjmentes és nyitott.

A klíma- és környezetvédelem jegyében

Zalaegerszeg elkötelezett a klíma- és környezetvédelem mellett. Ezt több – közelmúltban tett - intézkedés bizonyítja. Tavaly például meghirdették azt a 18 pontból álló vállalást, amely meghatározza a város zöld gondolkodását a következő évekre, akár évtizedekre is. Ezen felül a zalai megyeszékhely tagja a Megyei Jogú Városok Szövetségének, ami szintén élharcosa a témának - tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Ezek és a folyamatban lévő fejlesztések egy tematikus kiállításon tekinthetők meg az első GreenTech szakkiállításon. A konferencián - a szakma mellett - a nagyközönség számára is közérthető formában tartanak hasznos előadásokat - mondta Kovács Károly főszervező.

A rendezvény szeptember 25-én, pénteken 10 órakor kezdődik. A Keresztury VMK kül- és belterületén egyaránt érdekes programokat kínálnak. A járványügyi intézkedések értelmében az iskolások csupán virtuálisan lehetnek jelen. Számukra külön konferenciatermet alakítanak ki, ahol online térben tartanak pályaorientációs előadásokat.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter