keresés a weboldalon

Göcseji ősz (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Göcseji ősz (Videó)

2020 október 07 - szerda
Bemutatták a Göcseji ősz című kiadványt, ami a Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület kiadásában jelent meg. A falumúzeumban játszódó történet és a színezhető rajzok mellett a füzet feladatokat is rejt. Az alkotók szándéka szerint ezzel az egész családot megszólítják, miközben a szabadtéri gyűjteményt népszerűsítik.

A kötetbemutatót a Városházán tartották, melyen részt vett Balaicz Zoltán. A polgármester kifejtette: a Göcseji ősz jól illeszkedik a városimidzs-sorozat eddigi darabjaihoz, melynek külön érdeme, hogy egyszerre kifestő, foglalkoztató és mesekönyv. A múzeum képviselői a tájegység, a város és az intézmény marketingjének fontosságáról beszéltek. Kostyál László igazgató kiemelte: az intézmény számára büszkeség, hogy olyan kollégáik vannak, akik szakmaiságuk mellett kreatívitásukat is bizonyítják.

dr. Kostyál László, igazgató, Göcseji Múzeum:

Balaton László, szerző:

A kiadvány Papp Tamás ötlete alapján született.

Papp Tamás, elnök, Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület: 

Az illusztrációkat Rózsás Melinda jegyzi. A füzet egyelőre ezer példányban jelent meg, de igény esetén később bővíthető a példányszám. Az érdeklődők a múzeumban érhetik el, ám a tervek szerint az oktatási intézményekbe is juttatnak belőle.

Sz.É/F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: