keresés a weboldalon

Megszépül a temető (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszépül a temető (Videó)

2020 október 16 - péntek
Hamarosan megkezdődik a munka a Göcseji úti temetőben. Az új ravatalozó mellett felújítják a teret, a járdát és a bekötőutat. Emellett korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést. A munkaterületet október 1-én adták át. A kivitelezésre bruttó 310 millió forintot költenek.

A Göcseji úti temetőt 1920-ban kezdték kialakítani. A 100 éves jubileum jó alkalom arra, hogy ezt a régi ravatalozót teljesen újjáépítsék. Elbontását megelőzően azonban egy ideiglenes kegyeleti helyet hoznak létre. A szolgáltató ugyanis elsőrendű feladatának tekinti – a munkálatok ideje alatt is – a szertartások zavartalan lebonyolítását – mondta Horváth István ügyvezető.

Horváth István, ügyvezető, Városgazdálkodási Kft.:

A főbejáratot Mindenszentek után zárják le. Ekkor kezdődnek a nagyobb munkák. A felújítás a belvárosi rehabilitációs program részeként valósul meg – tájékoztatott Bali Zoltán alpolgármester.

Bali Zoltán, alpolgármester, Zalaegerszeg:

A rekonstrukció várhatóan jövő nyáron fejeződik be. Addig arra kérik a temetőlátogatókat, hogy ügyeljenek a biztonságos közlekedésre és figyeljék a bejáratoknál elhelyezett ismertetőket és a Városgazdálkodási Kft. honlapját.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: