keresés a weboldalon

Előkészítették a temetőket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Előkészítették a temetőket (Videó)

2020 október 27 - kedd
Előkészítették a zalaegerszegi temetőket a Mindenszentek alkalmával érkező nagyobb tömeg fogadására. Idén még fokozottabb óvatosságra intenek. A Göcseji úton például elkezdődtek a ravatalozó építési munkálatai. Így több helyen találkozhatnak lezárt területekkel a hozzátartozók. A tudnivalókról sajtótájékoztatón számoltak be.

A Városgazdálkodási Kft. 17 sírkert fenntartásáról gondoskodik Zalaegerszegen. Ezek közül 11 működő, 4 lezárt és 2 hősi temető. A Göcseji úti és az Új temető sírhelyeit az ünnep alkalmával reggel 6 és este 8 óra között látogathatják az emlékezők.

Horváth István, ügyvezető, Városgazdálkodási Kft.:

Horváth István felhívta a figyelmet arra is, hogy a következő időszakban csak a temetésekhez kapcsolódó sírhelymegváltásra lesz lehetőség.

A járványhelyzet további elővigyázatosságot követel. Így Balaicz Zoltán polgármester arra kéri az ide látogatókat, hogy törekedjenek a szabályok betartására.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Itt az Új temetőben állítottak emléket azoknak, akiknek földi maradványait a városi uszodafejlesztés kivitelezése során fedeztek fel. Ott ugyanis 1826-tól 1951-ig egy katolikus temető volt. A megtalált maradványokat a Kiserdei úti sírkertben helyezték el. Az emlékkövet Stróber László apátplébános áldotta meg.

Gy.Sz./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: