keresés a weboldalon

Döntöttek a képviselők (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek a képviselők (Videó)

2020 november 18 - szerda
Nem emelkednek 2021-ben a piaci és vásári helypénzek, valamint a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjai. Rendhagyó módon erről is döntött a város képviselőtestülete. A járványügyi veszélyhelyzet miatt elrendelt különleges jogrend ugyanis nem engedélyezi sem a bizottsági ülések, sem pedig a közgyűlés megtartását.

Akárcsak tavasszal, ezúttal is polgármesteri hatáskörben – a frakciókkal egyeztetve – születtek határozatok és rendeletek Zalaegerszegen – számolt be Balaicz Zoltán.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Megkezdődött a 2021. évi költségvetés előkészítése. Jó hír, hogy a lakosság és a vállalkozók terhei nem emelkednek.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Véglegesítette a képviselőtestület a város 15 éves útfelújítási programját. Ennek részeként 49 helyszínen kezdődnek rekonstrukciók 3,8 milliárd forint összegben.

A polgármester elmondta: döntöttek terület értékesítéséről az északi ipari parkban, ahol az ECT Hungary Kft. 200 millió forintos beruházást tervez. Emellett folytatódik a városrehabilitáció. Ezúttal a volt Helyőrségi Klub épületét vásárolja meg az önkormányzat a Modern Városok Program támogatásával. A felújítás ugyancsak állami forrásból történik. Az egykori HEMO helyére a kormányhivatal szakigazgatási szervei költöznek majd.

Bár a közgyűlés hagyományos évzáró ünnepsége is elmarad idén, a 2020-as év Zalaegerszegért-díjjal kitüntetettjeiről döntött a grémium. Ennek értelmében Zalaegerszegért díjat vehet át jövőre Boronyák Róbert, korábbi labdarúgó utánpótlástechnikai vezető, masszőr, Gecse László, volt önkormányzati képviselő, a Zala-Depó Kft. nyugállományba vonult ügyvezetője, Gondos Ferenc, nyugállományú ezredes, a Zalaegerszegi Honvédklub tiszteletbeli elnöke, Háriné Molnár Ágnes, az Albatrosz Tánc Sport Egyesület vezetője, Dr. Kóbor Hajnal Tünde, nyugalmazott háziorvos, Lázár-Kiss Barna András, erdélyi testvérvárosunk, Barót 2012-2020 közötti polgármestere, Szemes Béla, a Báthory István Szakközépiskola korábbi igazgató-helyettese, volt középiskolai szakreferens, színházi kritikai író, Dr. Tihanyi Ferencné, a Zalai Polgári Körök Egyesület titkára, Dr. Vándor László, régész-történész, a Göcseji Múzeum nyugalmazott igazgatója, valamint a Zala Megyei Népművészeti Egyesület. Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak.

F.M./F.M.

Tartalom megosztása: