Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Évet értékelt Balaicz Zoltán (Videó)

• Publikálva: 2021.01.11. 15:58

Zalaegerszeg jól reagált a kihívásokra – mondta évértékelőjén Balaicz Zoltán. A polgármester 2020-ról szóló beszámolóját a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, újságírók előtt tartotta. Mint elhangzott, az összefogás- és a jótékonyság városa büszke lehet a járványvédelmi intézkedéseire és a nehézségek ellenére töretlenül zajló fejlesztésekre.

Évet értékelt Balaicz Zoltán

Balaicz Zoltán az elmúlt évi gazdaságfejlesztést, beruházásokat, az oktatás-nevelést, a kultúrát és a szórakozást, valamint a sport és a környezetvédelem területén történteket vette górcső alá. Kiemelte: noha a koronavírus valamennyi korábbi tervüket átírta, a megyeszékhely sikeresen helytállt.

Balaicz Zoltán, polgármester:

A legfontosabb projektek között azokat tartja számon, amelyek a munkahelyek védelmét, illetve teremtését célozzák, s újabb beruházásokat generálnak.

Balaicz Zoltán, polgármester:

A városban több intézmény és épület újult, illetve újul meg, eredményes pályázatoknak és programoknak köszönhetően. Többek között 5,2 milliárdos ráfordítással alakítják ki az Alsóerdei Sport és Szabadidőközpontot, 9,5 milliárd forintból készül az uszoda, 1, 85 milliárdból korszerűsödik a Göcseji Múzeum, 8 milliárdot fordíthattak a Mindszentyneumra, miközben a falumúzeum is jelentős bővülés előtt áll. Szépül a Gébárti-tó és környéke, épül a kézműves termékek helyi piaca és az új beszerzésekkel csökkent a buszok átlagéletkora. A korábbiaknál jobb körülmények között tanulhatnak a Petőfi és a Dózsa általános iskola diákjai, a Mindszenty 3,3 milliárd értékű torna- és vívócsarnokkal gyarapodott. A zalaegerszegiek néhány éven belül a kor kihívásainak megfelelő színházépületnek is örülhetnek. Közösségi programokat egyelőre – előreláthatólag – júniusig nem tartanak – tette hozzá a polgármester.

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter