keresés a weboldalon

Új eszköz a kórházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új eszköz a kórházban (Videó)

2021 január 12 - kedd
Névtelenségét kérő magánszemély adományozott egy légútbiztosító eszközt, úgynevezett bronchofiberoszkópot a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak. Ezt az önkormányzaton keresztül juttatta el az Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály számára.

A város nem fenntartója és működtetője a kórháznak, ám Balaicz Zoltán úgy gondolja: egy megyeszékhelynek nyomon kell követnie és segíteni a legnagyobb egészségügyi intézmény munkáját.
 
Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

 

A kórház támogatottsága folyamatos. Az elmúlt időszakban mintegy 9 milliárd forint értékű segítség érkezett ide – mondta Vigh László országgyűlési képviselő.

 Vigh László, országgyűlési képviselő:

 

A névtelen adományozó által vásárolt eszköz mérföldkő az Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály életében – mondta Kovács Tamás. Az osztályvezető főorvos hozzátette: ez a hajlékony, optikai cső a nehéz helyzetekben is lehetővé teszi a légútbiztosítást.

dr. Kovács Tamás, osztályvezető főorvos, Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály, ZMSZRK:

 

A járványhelyzet bebizonyította, hogy igen jelentős az a munka, amit ezen az osztályon végeznek – hangsúlyozta Gasztonyi Beáta. Az intézményvezető szerint nélkülözhetetlen az eszközpark folyamatos modernizálása.

 dr. Med. Habil Gasztonyi Beáta PhD. – intézményvezető, ZMSZRK:


Az ismeretlen jótevő ezt a műszert a beüzemelés és az oktatás finanszírozásával együtt ajánlotta fel. Értéke közel 1 millió forint.

Gy.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: