keresés a weboldalon

Komplex fejlesztések (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Komplex fejlesztések (Videó)

2021 január 13 - szerda
A Zalaegerszegi Egyetemi Központot érintő komplex fejlesztésekről tartottak ma sajtótájékoztatót. A tervek szerint a jövőben a képzések színvonalát az átlagtól magasabbra kívánják emelni. Ezzel párhuzamosan olyan infrastruktúrát alakítanak ki, ami a kitűzött célok megvalósítását egyértelműen segítik.

 Mostantól hivatalosan is működik a Zalaegerszegi Egyetemi Központ – jelentette be Balaicz Zoltán polgármester. Mint mondta, olyan fejlesztések zajlanak a varosban, melyekhez elengedhetetlenül szükséges egy stabil felsőoktatási bázis, ami biztosítja a szakképzett munkaerőt. Ezt Zalaegerszeg 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiájában már rögzítették.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Németh István, a Pannon Egyetem rektorhelyettese emlékeztetett: az oktatási rendszert szintén korszerűsítik. Eszerint a hallgatók szervezett képzésben, ám egyéni tanrendet követve teljesíthetik az elvárásokat.

Dr. Németh István rektorhelyettes, Pannon Egyetem:

Németh István rektorhelyettes jelezte, hogy nem csak a 18 éves korosztályt célozzák meg. A műszaki terület iránt fogékonyak a jövőben, akár már 14 éves koruktól készülhetnek az egyetemre.

Dr. Németh István rektorhelyettes, Pannon Egyetem:

A rektorhelyettes hozzátette: a fejlesztéseknek köszönhetően a városvezetés és az egyetemi központ olyan települést hoz létre, melynek szerepe meghatározó lesz a régió számára.

N.J./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: