keresés a weboldalon

Megújult a plébániatemplom (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a plébániatemplom (Videó)

2021 január 20 - szerda
Megújult a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébániatemplom. Az 1747-ben épült római katolikus imaháznak ezúttal a külsejét renoválták: vakoltak, festettek a szakemberek, nyílászárókat cseréltek, megújították a lábazatot, a bádogos szerkezeteket és a homlokzati szobrokat. Az öthónapig tartó kivitelezés eredményét ma tekintették meg a város vezetői.

Legutóbb 20 éve esett át nagyobb felújításon a zalaegerszegi nagytemplom. Akkor – pénzszűke miatt – több munkálat elmaradt, most ezeket pótolták.

Stróber László – apátplébános:

Színében is változott a homlokzat, a korábbinál halványabb sárgára festették, ami elnyerte a hívek tetszését. Emellett az épületen elhelyezett három szobor, két címer és a dombormű is megszépült. Vigh László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: kötelessége a városnak a rá hagyott örökséget megőrizni és fenntartani.

Vigh László – országgyűlési képviselő:

A teljes rekonstrukcióra ezúttal 172 millió forintot fordított a város.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A beruházás ezzel nem ért véget. 162 millió forintból hamarosan új orgonával is gazdagodik a templom. A 18. században megálmodott, ám eddig soha el nem készült orgona hangversenyek megtartására is lehetőséget biztosít majd.

F.M./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: