Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Megújult a plébániatemplom (Videó)

• Publikálva: 2021.01.20. 14:26

Megújult a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébániatemplom. Az 1747-ben épült római katolikus imaháznak ezúttal a külsejét renoválták: vakoltak, festettek a szakemberek, nyílászárókat cseréltek, megújították a lábazatot, a bádogos szerkezeteket és a homlokzati szobrokat. Az öthónapig tartó kivitelezés eredményét ma tekintették meg a város vezetői.

Megújult a plébániatemplom (Videó)

Legutóbb 20 éve esett át nagyobb felújításon a zalaegerszegi nagytemplom. Akkor - pénzszűke miatt - több munkálat elmaradt, most ezeket pótolták.

Stróber László – apátplébános:

Színében is változott a homlokzat, a korábbinál halványabb sárgára festették, ami elnyerte a hívek tetszését. Emellett az épületen elhelyezett három szobor, két címer és a dombormű is megszépült. Vigh László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: kötelessége a városnak a rá hagyott örökséget megőrizni és fenntartani.

Vigh László - országgyűlési képviselő:

A teljes rekonstrukcióra ezúttal 172 millió forintot fordított a város.

Balaicz Zoltán - polgármester, Zalaegerszeg:

A beruházás ezzel nem ért véget. 162 millió forintból hamarosan új orgonával is gazdagodik a templom. A 18. században megálmodott, ám eddig soha el nem készült orgona hangversenyek megtartására is lehetőséget biztosít majd.

F.M./E.K.

Fotó: Seres Péter