Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Átadták a neszelei grundpályát (Videó)

• Publikálva: 2021.01.25. 15:47

Műfüves pályát adtak át Neszelében. A Magyar Labdarúgó Szövetség országos programjának köszönhetően a zalaegerszegi városrész egy 14x26 méteres úgynevezett grundpályával gazdagodott. A beruházás 16,5 millió forintba került, ennek tíz százaléka volt az önkormányzati önrész.

Átadták a neszelei grundpályát

Neszele csendes, dinamikusan fejlődő településrész. A családiházas és lakóparkos övezetben sok a kisgyerek. Nekik és a környékbelieknek mozgási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a játszótér melletti új pálya.

Németh Gábor, településrészi önkormányzati képviselő:

Az MLSZ tervei szerint az országos óvodai pályaépítési projekt keretében valamennyi megyei jogú városban több hasonló létesítmény épül. Ennek köszönhetően Zalaegerszegen eddig három készült el, ám a későbbiekben is gyarapítják ezeket a lehetőségeket.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Neszelében további fejlesztések várhatók: ennek része a Kovács Károly Városépítő program által megvalósítandó útrekonstrukció. A lakópark vonzáskörzetében egy élelmiszerbolt nyitását is tervezik. A most átadott grund-pálya speciális technológiával készült: fenntartási költsége ezért kevesebb, mint az ismert műfüves létesítményeké. 

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter