keresés a weboldalon

Zöld Busz Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zöld Busz Zalaegerszegen (Videó)

2021 március 24 - szerda
Csatlakozott az országos Zöld Busz Programhoz a zalai megyeszékhely. A projektet a Magyar Kormány 36 milliárd forinttal támogatja. Cél, hogy a helyi közösségi közlekedésben a korszerűtlen buszparkot lecseréljék. A Zöld Busz Mintaprojekt 800 millió forintos állami forrást biztosít azért, hogy több városban – így Zalaegerszegen is – kipróbálhassák az egyelőre még különlegességnek számító járműveket.

A város életében kiemelt jelentőségű a környezetvédelem. Ennek érdekében egy klímavédelmi stratégia is elkészült, melyben fontos szerepet kapott a közlekedés átalakítása – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.
 
Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Ez a típusú busz egy töltéssel – sebességtől és domborzati viszonyoktól függően –  körülbelül 200 km-t tud megtenni. A jövőben a szakemberek ezt a hatótávolságot növelni szeretnék. A Járműipari Tesztpályán hasonló fejlesztéseket végeznek majd – mondta Vigh László országgyűlési képviselő.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

A programban kilenc helyszínen díjmentesen biztosítják a lakosság számára az elektromos járművek használatát. Március 22-től április 18-ig menetrendszerűen találkozhatnak ezzel a járattal. A Zöld Busz útvonaláról Zalaegerszeg közösségi oldalain tájékozódhatnak.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: