keresés a weboldalon

Ingyenesen kipróbálható (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ingyenesen kipróbálható (Videó)

2021 április 07 - szerda
Jövő hét végéig lehet kipróbálni az E-buszt, amely a Zöld Busz Program részeként szállítja az utasokat Zalaegerszegen. A közösségi közlekedés jövőjét demonstráló jármű az aktuális buszmenetrend szerint járja a megyeszékhely utcáit. A teszt célja a lakossági igényfelmérés.

Ma a 3Y vonalat járta a zöldbusz. A Pózva felé közlekedők közül volt, aki most szállt fel először az energiatakarékos eszközre.

György Virág:

A projekt egyik célja, a személyautók használatának csökkentése a mindennapokban. A modern és kényelmes járművek segítségével jó esély van erre.  

Szabó Szabolcs sofőr:

A város életében kiemelt jelentőségű a környezetvédelem. Ennek érdekében egy klímavédelmi stratégia is elkészült, melyben fontos szerepet kapott a közlekedés átalakítása – tájékoztatott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A programban, országszerte kilenc helyszínen díjmentesen biztosítják a lakosság számára az elektromos járművek használatát. A zalaegerszegiek április 18-ig találkozhatnak ezzel a járattal. A Zöld Busz útvonaláról Zalaegerszeg közösségi oldalain tájékozódhatnak az érdeklődők.

N.J./B.P.

Tartalom megosztása: