Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Elültették a végzősök fáját (Videó)

• Publikálva: 2021.04.30. 14:42

Immár negyedik éve ültették el a végzősök fáját a Béke-ligetben. A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat javaslatára a fiatalok ily módon csatlakoztak a megyeszékhely klímavédelmi stratégiájához. Csakúgy, mint tavaly, most is visszafogottan tartottak rendhagyó polgáravatót.

Elültették a végzősök fáját

A felnőtté válás egyik jelképe a polgárrá avatás, ami 2018-ban kibővült egy-egy fa elültetésével. Ez növekedve helyet adhat a majdani találkozóknak. A koronavírus-világjárvány miatt az ilyenkor szokásos kísérőprogramok már második éve maradnak el, ám a Béke-ligetben minden évben elültetik a végzősök fáját – tájékoztatott Kovács Virág diákpolgármester.
 
Kovács Virág, diákpolgármester, Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat:

 

Idén is nehéz feladat hárul az érettségizőkre. Bedőcs Anna a diákönkormányzat tagjaként már negyedik éve vesz részt ezen az eseményen. Most végzősként ő képviselte a ballagókat.
 
Bedőcs Anna, végzős, diák-alpolgármester, Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat:

 

Zalaegerszegen több, mint negyed évszázada hagyomány, hogy a város első embere polgárrá fogadja az érettségiző diákokat. A korábbi zenés táncos mulatságot a faültetés váltotta fel. Ez a most elültetett juharfa közel 1000 diákot képvisel – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

  

A polgármester bízik abban, hogy a ballagók nemcsak Zalaegerszegre, de az itt eltöltött vidám diákévekre is jó szívvel emlékeznek majd.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter