keresés a weboldalon

Átadták a tojásaukció bevételét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a tojásaukció bevételét

2021 május 05 - szerda
Átadták a húsvéti tojásaukció bevételét a landorhegyi gyermekotthonnak. A kezdeményezés eredményeként a képzőművészek 1 millió 50 ezer forinttal támogatták őket. Az intézmény a tervek szerint az összegből minden korosztály igényét kielégítő hintakomplexumot vásárol.

Az öt különleges alkotás igazi látványossággá vált a zalai megyeszékhelyen. Sokan kerekedtek fel, hogy a pandémia ellenére megtekintsék a város különböző pontjaira kihelyezett tojásokat. Ezek elárverezése sikerrel zárult. A befolyt összeg a művészeti projekt ötletgazdájának eredeti szándéka szerint a gyerekek javát szolgálja.

Müller Imre művészeti tanácsadó:

Az eseményen részt vett politikusok és közéleti szereplők a jótékonyság fontosságát emelték ki. Szerintük az akció külön értéke, hogy a segítségnyújtáson túl az alkotóknak feladatot, a városlakóknak pedig élményt adott. Balaicz Zoltán polgármester az összefogás erejét hangsúlyozta. Mint mondta, Zalaegerszegen az elmúlt évtizedekben számos megmozdulás bizonyította a közösség erejét.

Balaicz Zoltán, polgármester:

A 40 gyermek ellátására alkalmas landorhegyi otthon örömmel fogadta a lehetőséget.

Tóth Tamás Gábor, intézményvezető, Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat:

Az átadó több meglepetéssel is szolgált. A Zalaegerszeg Barátai Egyesület nevében Bali Zoltán elnök küldött az intézményben élőknek ajándékcsomagokat, majd a gyerekek által készített képeket a művészek és a szervezők vehették át. A közreműködők reményei szerint a húsvéti tojásaukcióból hagyomány lesz. Amatőr alkotók és testvérvárosok csatlakozására egyaránt nyitottak. 

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: