keresés a weboldalon

Fasort telepítettek a Flexhez (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fasort telepítettek a Flexhez (Videó)

2021 május 06 - csütörtök
Fasor létesül a déli városrészbe vezető kerékpárút mentén. Ennek első példányait már elültették a Flex előtt. 2024-ig 5000 fa telepítését tűzte ki célul a város önkormányzata. A tervet már tavaly túlteljesítették. Eddig tizenegy helyi vállalat csatlakozott a projekthez, köztük elsőként a Flex.

Az 50 facsemetéből álló sétány a cég félévszádos fennállását jelképezi. Péter Ágota, a Flex magyarországi alelnöke elmondta: örömmel vesznek részt a város kezdeményezésében. Az őshonos magyar növényeket a Városgazdálkodási Kft. biztosította.

Kovács Mihály, főkertész, Városgazdálkodási Kft.:

A cégtábla elhelyezésénél részt vett Balaicz Zoltán polgármester, Vígh László országgyűlési képviselő és Gecse Péter alpolgármester, aki egyben a Településrészi Önkormányzat képviselője is.

Gecse Péter, alpolgármester, térségi önkormányzati képviselő:

Vígh László fontosnak tartja a környezet ápolását, melyet Tündérkert elnevezésű akciójával is támogat. Ebben intézmények és vállalkozások is részt vehetnek.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Két év alatt 8500 fa telepítésében működött közre a város. Ezért az új célkitűzés a 10 000-es darabszám elérése 2024-ig, fogalmazott Balaicz Zoltán.

K.Z./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: