keresés a weboldalon

Összetartozunk – kötetbemutató (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Összetartozunk – kötetbemutató (Videó)

2021 június 03 - csütörtök
Bemutatták az Összetartozunk című kötetet a zalaegerszegi Díszteremben. A Marosvásárhely-Zalaegerszeg Baráti Kör 20 éves jubileuma alkalmából született könyv áttekinti a közösség sajtódokumentumait és felidézi az országhatárokon átívelő együttműködés emlékeit.

Az ünnepségen marosmenti dallamok fogadták a résztvevőket. A vendégeket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, aki beszédében – mások mellett – a közös múlt, a keresztény hagyomány és a sorsközösség fontosságát emelte ki. A Nemzeti Összetartozás Napját megelőzően felhívta a figyelmet egymás értékeinek tiszteletére, valamint a szeretet és az összefogás erejére.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A közös emlékek nem csak erősítik a kapcsolatokat, de identitásnövelő szerepük is van – hangsúlyozta az eseményen Cseh Gábor. Az Összetartozunk című kötet két évtized történetét örökíti meg.

Cseh Gábor, Zalaegerszegért-díjas elnök, Marosvásárhely-Zalaegerszeg Baráti Kör:

A baráti körök a testvárosi szerződés aláírását követően alakultak.

dr. Hóbor Erzsébet, Zalaegerszeg díszpolgára, a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Kör alapító elnöke:

Major Gyuláné tavaly került a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Kör élére. A kapcsolatok ápolása számára is elsődleges.

Major Gyuláné, elnök, Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Kör:

A két város testvérkapcsolata idén 25 éves, miután az erről szóló szerződést 1996. október 22-én írták alá. A tervek szerint ezt az évfordulót is ünneplés teszi emlékezetessé.

Sz.É./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: