keresés a weboldalon

Teniszpályák készülnek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Teniszpályák készülnek (Videó)

2021 június 04 - péntek
Három teniszpálya épül Zalaegerszegen. A beruházás része annak a 2017 óta tartó fejlesztéssorozatnak, melyre összesen 246 millió forint pályázati forrást nyert a ZTE Tenisz Klub. A területet sajtóbejáráson tekinthették meg az újságírók.

Zajlanak a munkálatok a Vágóhíd utcai komplexumban. Ezzel a – 2000-ben önálló egyesületté vált – klub fontos állomáshoz érkezett. Zalaegerszeg ebben a sportágban az elmúlt 20 évben országos vonatkozásban is nagyhatalommá vált. Mostanra – a további, minőségi munka érdekében – indokolttá vált a megfelelő körülmények kialakítása.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg, elnökségi tag, MTSZ:

A fejlesztés elsősorban a szakmai munkát segíti, ami az utánpótlás nevelésben fontos szerepet tölt be. A zalai megyeszékhelyen egyre többen hódolnak versenyszerűen is ennek a sportágnak.

Papp Zoltán elnök, ZTE Tenisz Klub:

Az eseményen részt vett Vigh László. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a tenisszel való megismerkedésre minél több gyereknek lehetőséget kell biztosítani.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

A keményborítású pályák tervezett átadási ideje július vége. A Magyar Tenisz Szövetség döntött arról is, hogy regionális centrumokat alakít ki ott, ahol erős az utánpótlás. Ebben Budapest és Debrecen mellett a zalai megyeszékhelyet is jegyzik. Ennek köszönhetően a következő években egy 1,7 milliárdos teniszberuházás is megvalósulhat.

Sz.É./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: