keresés a weboldalon

Teniszpályákat avattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Teniszpályákat avattak (Videó)

2021 szeptember 07 - kedd
Három új, világszínvonalú teniszpályát avattak Zalaegerszegen. Az ünnepségen részt vett Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, aki egy közel kétmilliárdos fejlesztési tervet is ismertetett.

Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy ütőt ragadnak. Őket segítik az ilyen és ehhez hasonló projektek, valamint a különböző utánpótlásnevelési programok. Ezeknek köszönhetően évente 450-500, iskoláskorú gyermek sportol ilyen pályákon.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Vigh László országgyűlési képviselő jelezte, hogy a következő tíz évben sem állnak meg a fejlesztések. Ebben Lázár János már évek óta a város partnere. A Magyar Tenisz Szövetség elnöke köszöntőjében bejelentette: tervük, hogy vidéki központokat hozzanak létre. Ezek egyikét Zalaegerszegen építik majd.

Lázár János elnök, Magyar Tenisz Szövetség:

A leendő klubház és fedett csarnok, továbbá a most átadott pályák világszínvonalú körülményeket biztosítanak a Zalaegerszegi Teniszklub sportolóinak.

Papp Zoltán elnök, ZTE Tenisz Club:

A zalai megyeszékhely mellett Debrecenben, Sopronban, Kecskeméten és Szegeden terveznek hasonló centrumokat. Megépítésüket a kormány tenisz támogatási programja segíti.

N.J./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: