Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Teniszpályákat avattak (Videó)

• Publikálva: 2021.09.07. 15:48

Három új, világszínvonalú teniszpályát avattak Zalaegerszegen. Az ünnepségen részt vett Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, aki egy közel kétmilliárdos fejlesztési tervet is ismertetett.

Teniszpályákat avattak

Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy ütőt ragadnak. Őket segítik az ilyen és ehhez hasonló projektek, valamint a különböző utánpótlásnevelési programok. Ezeknek köszönhetően évente 450-500, iskoláskorú gyermek sportol ilyen pályákon.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Vigh László országgyűlési képviselő jelezte, hogy a következő tíz évben sem állnak meg a fejlesztések. Ebben Lázár János már évek óta a város partnere. A Magyar Tenisz Szövetség elnöke köszöntőjében bejelentette: tervük, hogy vidéki központokat hozzanak létre. Ezek egyikét Zalaegerszegen építik majd.

Lázár János elnök, Magyar Tenisz Szövetség:

A leendő klubház és fedett csarnok, továbbá a most átadott pályák világszínvonalú körülményeket biztosítanak a Zalaegerszegi Teniszklub sportolóinak.

Papp Zoltán elnök, ZTE Tenisz Club:

A zalai megyeszékhely mellett Debrecenben, Sopronban, Kecskeméten és Szegeden terveznek hasonló centrumokat. Megépítésüket a kormány tenisz támogatási programja segíti.

N.J./E.K.

Fotó: Seres Péter