keresés a weboldalon

Zalaegerszeg büszkeségei (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszeg büszkeségei (Videó)

2021 szeptember 07 - kedd
Ma köszöntötte a zalaegerszegi kötődésű olimpikonokat Balaicz Zoltán. A polgármester elismerést adott át a 2021-es Tokiói olimpián való szerepléséért Szűcs Valdónak és Bicsák Bencének.

Szűcs Valdó gátfutásban 13 egész 4 tized másodperces idejével negyedikként ért célba az elődöntőben, ezzel a 13. helyen végzett az ötkarikás játékokon. Az atléta mesélt a Japánban töltött napjairól, melyben kiemelte: nagyon hiányoztak neki a nézők a stadionból, de tudta, mennyien támogatják és gondolnak rá itthonról.

Szűcs Valdó, magyar olimpikon:

Másik helyi kötődésű sportolónk a 26 éves Bicsák Bence, aki a magyar triatlon történetének eddigi legjobb olimpiai eredményét produkálta. 1 óra 45 perc 46 másodperces idejével a 7. helyen zárt.

Bicsák Bence, magyar olimpikon:

A megyeszékhely 1996-óta viseli a Nemzet Sportvárosa címet. Az elmúlt évtizedekben több olimpikon is öregbítette jó hírnevét.

Balaicz Zoltán, polgármester:

A polgármester hozzátette: szerette volna köszönteni Illés Fanni, tokiói aranyérmes paraúszót, ám ő nem tudott jelen lenni az ünnepségen. A sportoló – bár nem zalaegerszegi születésű – diákévei nagy részét a Mindszenty iskolában töltötte.

K.Z./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: