keresés a weboldalon

Felkerült a bokréta (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felkerült a bokréta (Videó)

2021 szeptember 10 - péntek
Felkerült a bokréta a Rheinmetall tankgyárra. A beruházás alapkövét decemberben, a tartóoszlopokat pedig márciusban helyezték el. Mostanra megépült a csarnok legmagasabb pontja is.

Katonai helikopter segítségével emelték a csokrot szimbolizáló növényt a komplexum tetejére. A 60 milliárd forintból épülő gyár példaként szolgál majd a magyar ipar technológiai fejlettségére.

Palkovics László miniszter, ITM:

Ennek köszönhető, hogy Armin Papperger, a Rheinmetall Group elnöke további együttműködésről egyezett meg az állammal. Palkovics Lászlóval közösen aláírták azt a dokumentumot, amely szerint tölténygyárat létesítenek az országban. Benkő Tibor honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a kormány számára a magyar emberek biztonsága a legfontosabb.

Benkő Tibor miniszter, Honvédelmi Minisztérium:

Vigh László országgyűlési képviselő beszédében rámutatott: kitűnő a kapcsolat a német céggel. Mint mondta, céljuk, hogy még a tél előtt teljesen befedjék a létesítményt.

A ZalaZone off-road tesztpályáján rótta a köröket a 40 tonnás Lynx. A harci eszköz révén a térség meghatározó erejévé válhat a magyar hadsereg.

Ruszin-Szendi Romulusz parancsnok, Magyar Honvédség:

Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere a létesítménynek azt a szerepét emelte ki, amit a megyeszékhely fejlődésében tölthet be.

dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Zalaegerszeg:

A világ egyik legmodernebb lánctalpas járművét gyártó üzemet 2023-ban adják át, Zalaegerszegen.

N.J./P.B.

Tartalom megosztása: