keresés a weboldalon

Megválasztották az új diákpolgármestert (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megválasztották az új diákpolgármestert (Videó)

2021 október 13 - szerda
Megválasztották az új Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzatot. A korábbi testület megbízatása néhány hét múlva lejár, így ma délelőtt döntöttek az új tisztségviselőkről. A 2021/22-es tanévben a ZVDÖK diákpolgármestere Szabó Levente, a Csány Technikum tanulója, a két alpolgármester Mazzag Balázs és Éder Gábor, a jegyző pedig Kövesi Napsugár lett.

Az új diákönkormányzat tagjai sajtótájékoztatón mutatkoztak be. Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán, polgármester, aki elmondta: az elmúlt években is jó, korrekt és szoros kapcsolatot ápoltak a diákokkal. A pandémia az ifjúsági koncepció terveit jelentősen felülírta, ám most bízik abban, hogy az elmaradt programok megvalósíthatók lesznek és ez a korosztály újra aktivizálja magát.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Szabó Levente az ötödik évét kezdi a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzatban. Eddigi tapasztalatai és jövőbeni tervei miatt döntött úgy, hogy indul a diákpolgármesteri pozícióért.

Szabó Levente, polgármester, ZVDÖK:

Szabó Leventéék a jövőben szeretnének egy erős csapatot, akikkel hatékonyan lehet dolgozni. Szándékuk, hogy minél többek megismerjék a diákönkormányatot, annak működését, és a munkában is részt vegyenek. Zalaegerszegen az országos átlaghoz képest a felnőttek és a diákok együttműködése erősebb, mert a város önkormányzata – ahol lehet – a fiatalokat bevonja a közéletbe.

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: