keresés a weboldalon

A rajzpályázat legjobbjait díjazták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A rajzpályázat legjobbjait díjazták (Videó)

2021 november 12 - péntek
Kihirdették a „A környezetvédelem és én” című rajzpályázat eredményeit. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a megmérettetésen 430-an indultak. A két korcsoport legjobbjait értékes nyereményekkel jutalmazták.
A „Környezetvédelem és Én” rajzpályázat a KEHOP-1.2.1-18-2018-00024 azonosító számú, „Zalaegerszeg Megyei Jogú Város helyi klímastratégiájának kidolgozása, helyi klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című projektben valósult meg.

Az ünnepélyes ceremóniának a Városi Hangverseny-, és Kiállítóterem adott otthont, ahol Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a gyerekeket. Mint mondta, az önkormányzat 2021-ben készítette el Zalaegerszeg klímastratégiáját, ami egy cselekvési tervet is magában foglal. Ez meghatározza a közeljövő fejlesztéseit, zöld újításait és innovatív megoldásait annak érdekében, hogy a város élhetőbb legyen. Bali Zoltán alpolgármester beszédében kiemelte, hogy a projektek mellett a szemléletformálás ugyancsak hangsúlyos.

Bali Zoltán alpolgármester, Zalaegerszeg:

A Szényi Zoltán művésztanár vezette zsűri az alsós és felsős korcsoportban egyaránt az első három helyezettet díjazta. A kiemelt alkotók közös vonása, hogy kreatív módon jelenítették meg azt, hogy valóban foglalkoztatja őket a környezetvédelem.

Hóbor Noémi, 1. helyezett, Balogh Alex, 3. helyezett, Varga Kolos, 3. helyezett:

A két korcsoport 50 legjobb alkotása egy héten át megtekinthető a Városi Hangverseny-, és Kiállítóteremben.

Sz.É./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: