keresés a weboldalon

30 éves az EGYMI (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

30 éves az EGYMI (Videó)

2021 november 19 - péntek
Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Az Apáczai ÁMK-ban tartott ünnepségen a megemlékezésen túl tartalmas előadások is elhangzottak.

Az eseményen részt vett Pácsonyi Imre, aki köszöntőjében Márai Sándor szavait idézte: „Ha ünnepelsz, ünnepelj egészen”.  A Zala Megyei Közgyűlés alelnöke szerint a nehézségek leküzdéséhez nem csak a szülők és a közvetlen környezet elismerésére van szükség. Fontos, hogy a tágabb környezet is tudomást szerezzen a közösség munkájáról, erőfeszítéseiről és érdemeiről.

Bali Zoltán alpolgármester az intézmény múltjára utalva rámutatott: Zalaegerszeg nem csupán attól lesz erős, ha gazdasága fejlődik. A város igazi erejét az itt jegyzett szervezetek színvonalas működése mutatja.

Stummer Mária, intézményvezető, Zalaegerszegi Nyitott Ház EGYMI:

Tóth Máté Zelk Zoltán: Ennyi csudát című versét adta elő. Utána Pongrácz Zoé furulyajátékát hallhatták.

Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény fenntartója a Zalaegerszegi Tankerületi Központ. Varga István, a központ szakmai vezetője beszédében az intézményben dolgozó munkatársak hozzáértését méltatta. Hangsúlyozva, hogy az akadályozottsággal élők megsegítése mindenki feladata.

M.L./I.G.

Tartalom megosztása: