Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Megújult (Videó)

• Publikálva: 2022.07.01. 17:20

Felújították a Besenyő és az Esze Tamás utcákat. A beruházások összértéke 110 millió forint, amit a Kovács Károly Városépítő Program segítségével finanszíroztak. A helyszínen Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter, a településrész önkormányzati képviselője tájékoztatott a részletekről.

Megújult

Az egyik látványos változás a Besenyő utcai orvosi rendelő előtti szakaszon tértént. A korábbi rossz állapotú parkolót átépítették, új várakozóhelyek létesültek, köztük egy mozgássérültek számára fenntartott is.

Gecse Péter, településrészi önkormányzati képviselő:

Emellett a Besenyő-, és az Esze Tamás utca északi végén mintegy 300 méter hosszan új aszfaltréteg került az útfelületre. Megszépült a buszöböl és a buszfellépő-sziget is.  A munkálatok a lakossággal egyeztetve zajlottak. Figyelembe vették az itt élők igényeit is, amikor az árkokat kitisztították és szintezték a kapubejárókat. Balaicz Zoltán polgármester a bejáráson azt mondta: a mindenkori városvezetés számára az egyik legnagyobb kihívás az utak, járdák parkolók száma és állapota.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Ez teljes mértékben állami, kormányzati forrásból működik. A felújítások a városrészben a járdák és a csapadékvízelvezető-árok rendbetételével folytatódnak.

Sz.É./I.G.

Fotó: Seres Péter