Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Elkészült (Videó)

• Publikálva: 2022.07.06. 14:42

Elkészült a Rheinmetall harcjárműgyár épülete és a teszteléshez szükséges off road pálya. A 25 ezer négyzetméteres csarnokban most a termeléshez szükséges környezet kialakításán dolgoznak.

Elkészült

A német cég a napokban nekilátott a gyártáshoz szükséges berendezések összeállításához. Ezzel a ZalaZONE Ipari Park egy fontos mérföldkőhöz érkezett.

Dr. Háry András vezérigazgató, ZalaZONE Ipari Park Zrt.:

Bali Zoltán alpolgármester emlékeztetett: a város eddig csaknem 4 milliárd forintot fordított az ipari park körüli infrastruktúra kiépítésére és fejlesztésére. Vigh László országgyűlési képviselő a harcjárműgyár és a magyar emberek biztonsága közötti a párhuzamra mutatott rá.

Vigh László országgyűlési képviselő:

Az avatóünnepségen Kutnyánszky Zsolt államtitkár kifejtette: a több mint 100 milliárdos beruházásnak köszönhetően Magyarország közelebb került ahhoz, hogy Közép-Európa meghatározó védelmi ipari központja legyen.

Kutnyánszky Zsolt államtitkár, Technológiai és Ipari Minisztérium:

A következő néhány hónapban a Rheinmetall a jelenleg még üres épületből egy hatékonyan működő üzemet alakít ki - jelentette be a német cég vezérigazgatója. A tervek szerint jövő év elején kezdik a harcjárművek gyártását.

N.J./F.M.

Fotó: Seres Péter