keresés a weboldalon

Energetikai felújítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Energetikai felújítás (Videó)

2022 augusztus 08 - hétfő
Megújul a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum két intézménye. A több, mint 1 milliárd 170 millió forintos épületenergetikai fejlesztés a Széchenyi-, és a Deák Technikumot érinti. Előbbi 686, utóbbi mintegy 380 milliót fordíthat korszerűsítésre. A projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, az EU Kohéziós Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Már felállványozták az 1960-es évek végén épült Széchenyi Technikumot. A középiskolában a következő hónapokban mások mellett nyílászáró-csere, homlokzat-szigetelés valamint fűtésrendszer-korszerűsítés zajlik majd. A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: bár 2013 óta nem az önkormányzat a fenntartó és a működtető, mégis fontos számukra, hogy a következő generációk milyen feltételek között tanulnak.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A beruházás a landorhegyi településrész számára is fontos – hangsúlyozta Makovecz Tamás önkormányzati képviselő.

Makovecz Tamás önkormányzati képviselő:

A Széchenyi Technikum rendkívül népszerű a pályaválasztók körében: idén szeptemberben öt osztály indul. Tanulóik a szakmai versenyek rendszeres résztvevői – és nyertesei.

Némethyné Lövey Zsuzsanna, igazgató, Széchenyi István Technikum, ZSzC:

Az úgynevezett előrehaladási sajtótájékoztatón beszédet mondott még Vigh László országgyűlési képviselő, Szabó Károly kancellár, valamint Vizlendvai László a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója. Mint elhangzott, a Deák Technikumban októberben kezdődnek a munkálatok. A beruházásokkal várhatóan 2023 augusztusára készülnek el.

Sz.É./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: