Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Új parkolók a belvárosban (Videó)

• Publikálva: 2022.08.09. 17:08

Új parkolókat létesítettek a Mártírok útja és a Kisfaludy utca sarkán. Ennek eredményeként az eddigieknél 54 - a negyedik díjövezetbe sorolt - várakozóhellyel több áll rendelkezésre a belvárosban. A beruházás a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósult meg, Az első, ideiglenesen kialakított rész 82 millió forintba került.

Új parkolók a belvárosban

Május végén még javában zajlottak a munkálatok a közel 2000 négyzetméteres területen. 13 lakást, 3 tárolóépületet és egy könnyűszerkezetes pavilont bontottak el azok rossz állapota miatt. A városrehabilitációs program részeként az önkormányzat megvásárolta azt a 4 ingatlant is, melyek még nem voltak a birtokában. A tulajdonosok a Lész Kft. fenntartásában lévő felújított lakásokba költözhettek.  A területrendezéskor a kivitelezőknek nem várt nehézségekre is megoldást kellett találniuk - tájékoztatott az átadón Bali Zoltán alpolgármester.

Bali Zoltán alpolgármester, Zalaegerszeg:

Az eseményen részt vett Vigh László, országgyűlési képviselő, aki a parkolók iránt megnövekedett igényről beszélt. Mint kiemelte, az ideérkező, vagy áthaladó autókkal együtt mára 50 ezer gépjármű közlekedhet a város utcáin. A Mártírok útja és a Kisfaludy utca sarkán lévő parkolók már használatban vannak - ám ez még nem a végleges állapot.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A polgármester hozzátette: hasonló fejlesztés a közeljövőben a Várkör utcában, a börtön mögötti területen várható.

Sz.É./E.K.

Fotó: Seres Péter