Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Innovációs napot tartottak (Videó)

• Publikálva: 2022.09.30. 15:03

Negyedik alkalommal rendeztek innovációs napot a zalaegerszegi járműipari tesztpályán. A program célja ezúttal is a ZalaZone-ban folyó kutatási eredmények bemutatása volt.

Innovációs napot tartottak

A magyar mobilitási innováció ünnepe az idei zalaegerszegi rendezvény - fogalmazott Szalay Zsolt, a ZalaZone kutatási és innovációs vezetője. Mint mondta, minden korábbinál nagyobb számban érkeztek rendezvényükre kiállítók, előadók és érdeklődők.

dr. Szalay Zsolt - kutatási és innovációs vezető, ZalaZone Járműipari Tesztpálya:

A konferencia a Magyar Drón Koalíció szakmai napjának is otthont adott. A vezető nélküli légijárművek valamennyi újítása helyet kapott a standokon.

Vigh László - miniszteri biztos, Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya:

A résztvevőket Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese is köszöntötte. Amint azt beszédében kiemelte, a zalaegerszegi tesztpálya az egyik olyan létesítmény Magyarországon, melyre építeni lehet a további kutatásokat és fejlesztéseket.

dr. Koncz Zsófia - miniszterhelyettes, Ipari és Technológiai Minisztérium:

A miniszterhelyettes hozzátette még: a ZalaZone tesztpályának a jövőben is fontos szerepet szánnak. Azon dolgoznak, hogy 2030-ig mindhárom német prémium autómárka igénybe vegye a létesítmény szolgáltatásait.  

F.M./I.G.

Fotó: Seres Péter