Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Átadták (Videó)

• Publikálva: 2022.10.10. 17:53

Átadták és megáldották kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániánál épített új közösségi házat és altemplomot. A létesítménynek, - amely csaknem fél milliárd forint ráfordítással készült -, az elképzelések szerint fontos szerepe lesz a környéken élők mindennapjaiban.

 Átadták

A vasárnapi szentmisével kezdődött az ünnepség, amely az udvaron folytatódott. Itt először Molnár János atya köszöntötte az egybegyűlteket.

Molnár János plébános, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia:

Balaicz Zoltán felidézte a projekt előzményeit, majd rámutatott az egyház és a közösségek jelentőségére.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A polgármester leszögezte: folytatódnak az építkezések. Vigh László országgyűlési képviselő ezt megerősítette és a hit erejét hangsúlyozta. 

Nagy Bálint beruházási államtitkár Mindszenty József bíboros történelmi mértékű életművére emlékeztetett, melyhez - mint mondta - jól illeszkedik a most átadott közösségi ház is.

Nagy Bálint beruházási államtitkár, Építési és Beruházási Minisztérium:

A kivitelező a köszöntők után készre jelentette az épületet, majd átadta a kulcsokat Székely János megyéspüspöknek, aki az altemplomot és a közösségi hazát egyaránt megáldotta. A rendezvény végén az elöljárók és a templomlátogatók megtekintették a 437 millió forintból felépített létesítményt.

Fotó: Seres Péter

N.J./B.P.