keresés a weboldalon

Épül az új Fehér Hattyú (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épül az új Fehér Hattyú (Videó)

2022 október 27 - csütörtök
Jövő őszre elkészül a Fehér Hattyú Bisztró Gébárton. A korábbi büfét elbontották, így most a tó partjára egy, a vendéglátásnak és a turisztikai igényeknek egyaránt megfelelő létesítményt építenek. A fejlesztésről sajtóbejáráson számoltak be.

Szokatlan látvány fogadja a Gébártra érkezőket, mivel az út mellett már csak a nyomok emlékeztetnek arra, hogy itt nemrég még egy falatozó állt. Ennek helyén hamarosan új bisztrót és közösségi teret alakítanak ki.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Ez a komplex tér – baráti találkozóktól akár lakodalmakig – bármilyen rendezvénynek helyet adhat. A beruházás értéke nettó 427 millió forint.

Kónya Zoltán, ügyvezető, HomeLand Kft.:

Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, aki kiemelte: ez a fejlesztés a város egyik legszebb részén tovább bővíti a szabadidő tartalmas eltöltésének lehetőségeit. A térség önkormányzati képviselői a környezet vonzerejét, illetve a családok közös időtöltésének fontosságát hangsúlyozták.

Németh Gábor, önkormányzati képviselő:

Domján István, önkormányzati képviselő:

A közbeszerzés már lezajlott, így márciusban mindkét ágon megkezdődhet az új hidak építése. Ezt követően lebontják a régieket, miközben a bisztrót is építik. A tervek szerint a munkálatok egy év múlva befejeződnek.

Sz.É./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: