keresés a weboldalon

Elkezdődött (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődött (Videó)

2022 november 24 - csütörtök
Elkezdődött a Kosztolányi Dezső utca felújítása. A város történetének eddigi legnagyobb beruházása két ütemben valósul meg. Az elsőben megújul és kétirányú lesz a Balatoni úttól a Hunyadi utcáig tartó több, mint 1,3 kilométer hosszú útszakasz.

20 év alatt 16 ezerről immár 35 ezerre emelkedett a gépjárművek száma a városban. Emiatt már évekkel ezelőtt tervben volt a Kosztolányi utca kétirányúsítása azért, hogy tehermentesítse a Kossuth-, valamint a környező utcákat. Az előkészületi munkákat már 2014-ben elkezdték.

Bali Zoltán, alpolgármester, Zalaegerszeg:

Emellett megújulnak a lámpás csomópontok, új hírközlési- és földkábeleket helyeznek el, az aszfaltburkolat alatt pedig pályaerősítő réteget raknak le. A Hunyadi utcától a Petőfi utcáig tartó villasor előtt pedig térköves járda lesz.

Dormán László, ügyvezető, Hydrocomp Kft.:

Régi álma valósul meg a városvezetésnek és a zalaegerszegieknek, ám ehhez a következő egy évben a közlekedők türelmét is kérik.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta: a Településfejlesztési és Operatív Program 450 milliós összege mellett jelentős részben kormányzati támogatással valósul meg ez a fejlesztés. Az első ütem várhatóan 2023 augusztusára készül el. A másodikat a jövő év tavaszán kezdik el. Ez érinti a Baross ligetet, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházat, valamint a vasútállomás környezetét is. Ennek tervezett befejezési határideje a következő év vége.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: