keresés a weboldalon

Évértékelő sajtótájékoztató (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évértékelő sajtótájékoztató (Videó)

2022 december 06 - kedd
Évértékelő sajtótájékoztatót tartott ma Balaicz Zoltán polgármester a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A városvezető az eseményen Zalaegerszeg 2022-es évét az elért eredmények és mutatók tükrében tekintette át.

Kiemelkedően sikeres esztendő volt az idei – bocsátotta előre a polgármester. A gazdaságot számos beruházás, köztük a tesztpálya, a Rheinmetall, a Science Park, valamint a kutatóközpontok létesítése élénkítette. 2014-től számítva 4400 új munkahely jött létre, a munkanélküliség 2,6 %-ra csökkent. A városfejlesztő programok termése ugyancsak beérett, így számos projektet zártak le.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A megyeszékhely különböző pontjain infrastrukturális korszerűsítéseket hajtottak végre: utak, járdák, kerékpárutak épültek. Az oktatási, nevelési és közintézményekben szintén látványos átalakítások kezdődtek és fejeződtek be. Ezzel a 2014-ben meghirdetett célkitűzéseket igyekeztek megvalósítani.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A koronavírus okozta kényszerszünet után újraéledtek a helyi közösségek, felpezsdült a kulturális és sportélet. A színes és kiemelkedő látogatottságot hozó rendezvényekhez többször karitatív akciók társultak. Ami pedig a közbiztonságot illeti: a megyei jogú városok közül 2022-ben is Zalaegerszeg bizonyult a legbiztonságosabbnak. 2023 nehéz év lesz a városvezető szerint, ám bízik abban, hogy a fejlesztések folytatódnak.

Sz.E./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: